Сьогодні, 17 квітня, у християнському календарі відзначається день пам'яті святого Йосипа, який народився у благочестивій родині у Палестині.

Детальніше про цей день, його заборони та прикмети інформує ТСН.

З дитинства Йосип цікавився духовним життям і виявляв скромність і лагідність. У віці 17 років він вступив у монастир і розпочав свій шлях до вдосконалення себе та своєї душі. Він спав на камінні та носив старий одяг, прагнучи досягти смирення та благочестя.

Коли почалися гоніння на християн, Йосип почав проповідувати віру містами й боротися з єрессю. Але за це його відправили на Кріт, де він знайшов підтримку та повагу святителя Миколая. Зрештою, Йосип повернувся до Константинополя і заснував свій монастир, присвятивши своє життя служінню Господу. Йосип був наділений Богом даром чудотворення і допомагав багатьом віруючим, які шукають спасіння.

Таким чином, життя святого Йосипа є прикладом усім віруючим, що смиренність, бідність і скромність приносять нам багаті плоди та допомагають стати гідними спадкоємцями Царства Небесного. Йосип поставив собі за мету служити й допомагати іншим, і Бог дарував йому силу просуватися до цієї мети, незважаючи на труднощі та випробування. Його життя залишається прикладом поколінням, нагадуючи нам про необхідність прагнути до досконалості та життя згідно з вченням Христа.

Головні заборони 17 квітня

  • цього дня категорично заборонено прати, прибирати у будинку чи займатися ремонтними справами;
  • уникайте образ, тримайтеся подалі від пліток, не лайтеся і не вживайте матюків;
  • перенесіть усі справи в саду та на городі - сьогодні до землі краще не торкатися.

Прикмети та традиції 17 квітня

  • Наші пращури помітили, якщо у цей день мороз, то весна буде холодною;
  • якщо піднявся сильний вітер, то літо буде прохолодним;
  • повільні та темні хмари сигналізують про швидкі зливи;
  • на вільсі багато сережок висить — буде багатий на врожай вівса.

Читайте також: