Весна поточного року багата на катаклізми. Та й сам рік розпочався не дуже вдало – як не землетруси у Туреччині, так торнадо у США. І ось до наших сусідів прийшла біда – білоруси страждають від підтоплення через розлив річки Дніпро.

Докладніше про це інформує сайт ТСН.

Видання інформує, що по всій Білорусі триває сильна повінь через вихід із берегів різних річок. А минуле під Гомелем навіть прорвало дамбу, через що почалася масова евакуація місцевих мешканців довколишніх територій.

"Сьогодні о 3:30 ранку під Гомелем стався прорив греблі і за півгодини вода затопила будинки по вікна. Зараз місцевих жителів евакуюють", - інформують білоруські джерела в мережі Telegram.

Сильні повені зафіксовані у Жлобинському районі Гомельської області, де через розлив річки Дніпро затоплено щонайменше 9 населених пунктів. Усі вулиці, дороги у селах затоплені. Люди плавають на човнах.

До речі, в Україні теж місцями річки вийшли із берегів. Тільки на відміну від білорусів, нам не потрібно змивати гріхи за мовчазну підтримку братовбивчої війни. Ми просто чекаємо, поки погода налагодиться і русла рік повернуться у вихідний стан.

Читайте також: