В Україні на сьогодні поширена безліч різних способів оплати, включаючи готівкові та безготівкові кошти. Однак, іноді використання банківських карток може призводити до фінансових втрат, оскільки безготівковий курс може виявитися помітно дорожчим за готівковий курс.

Докладніше про це інформує сайт finance.ua.

Повідомляється, що в ПриватБанку один готівковий євро коштує 40,5 грн, тоді як безготівковий курс на 1 грн дорожчий і становить 41,5 грн. Це означає, що при оплаті покупки на іноземному сайті гривневою карткою з балансу спишеться 41 500 грн за покупку в 1 тис. євро. Однак, існує більш економічний спосіб, який передбачає покупку готівкових євро в обмінному пункті та їхнє подальше положення на картку, після чого вже здійснення оплати з використанням картки. У цьому випадку загальна сума становитиме лише 40 500 грн, що на 1 тис. грн дешевше за попередній спосіб.

Якщо вартість покупки становить 2 тис. євро, то економія може сягнути 2 тис. грн. Однак, слід враховувати, що процес обміну готівки може зайняти додатковий час і вимагати додаткових витрат на подорож до обмінного пункту.

В цілому, при виборі способу оплати покупки необхідно враховувати всі можливі фінансові наслідки та вибрати найвигідніший варіант. Економія навіть кількох відсотків може значно знизити вартість покупки, особливо якщо йдеться про велику суму.

Читайте також: