Своєчасне і правильне харчування - запорука гарного врожаю полуниці. Добриво вона повинна отримувати, щонайменше, три рази на рік: навесні, на початку вегетації, влітку, під час цвітіння і восени, перед підготовкою до зими. Але, чомусь, більшість городників ігнорує такий важливий етап підживлення в період цвітіння полуниці - адже саме тоді їй потрібні додаткові сили.

Додаткова підживлення особливо важлива саме в період цвітіння, так як від того, як сформуються зав'язі і суцвіття, залежить весь урожай. Особливо актуально це тоді, коли її вирощують на одному і тому ж місці багато років поспіль.

Підживлення полуниці борною кислотою під час цвітіння сприяє поліпшенню харчування зав'язей і підвищує стійкість рослини до несприятливих погодних умов, як для картоплі і томата. Плоди стають солодший і щільніше, завдяки чому не розтріскуються від вологи. Найкраще борна кислота як добриво працює на дерново-підзолистих і торф'яних ґрунтах.

Довідка:

  • Борна кислота – універсальне речовина, здатна допомогти фермерам і городникам в боротьбі з комахами, поліпшити якість плодів і посилити імунітет до різних хвороб, наприклад хлорозу.

Борною кислотою обробляють полуницю і тоді, коли їй не вистачає бору - важливого мікроелемента, необхідного для нормальної життєдіяльності рослини. Це виражається в тому що:

  • листя сохне по краях.
  • рослина стає млявим навіть при гарному поливі.
  • листя деформуються і обсипаються.

Для підгодівлі полуниці беруть 1 г борної кислоти і 1 г перманганату калію на 10 л води. Цим розчином потрібно поливати рослини тільки на початку цвітіння, або вже після того, як рослина перестало плодоносити.

Також ефективний рецепт такий кореневого підживлення: 2 грам борної кислоти, 2 грам марганцівки і 1 стакан золи розчиняють в 10 літрах води - вона має подвійний ефект, так як зола - це органічне калійно-фосфатне добриво.

Воду використовувати не хлоровану, а очищену кип'ятінням або фільтром, а також необхідно ретельно дотримуватися дозувань, щоб не нашкодити рослині.

Борна кислота як добриво сприяє постачанню коренів киснем, вона покращує обмінні процеси і підвищує якість проникнення калію з грунту в усі волокна рослини, що впливає на термін зберігання плодів.

Щоб приготувати розчин для поливу потрібно взяти 1 пакетик аптечної борної кислоти (10 грам) і розвести його в 30 літрах води. Обробити даними розчином потрібно по вже відомому правилу - на нижнє листя.

Читайте також:

Подорожчання продуктів на Великдень: на що злетять ціни. перелік

Зміцнює імунітет і продовжує життя: старовинний рецепт варення із соснових або ялинових шишок

Вершина насолоди: єврейський рецепт фаршированої картоплі в соусі з томатів