Космос – одна суцільна загадка. Вчені постійно займаються його вивченням за допомогою телескопів на кшталт найпотужнішого "Джеймса Вебба", міжпланетних станцій, марсоходів та інших пристроїв. І що більше вони роблять наукових відкриттів, то більше запитань вони виникають. Так, наприклад, виявлено інопланетний світ, де існує два Сонці.

Дослідники знайшли Інопланетний світ лише за 70 світлових років від Землі. Як повідомляється, вчені за допомогою телескопа Вебба змогли розглянути на новій планеті силікатні хмари, що клубяться. Новий світ отримав назву VHS 1256 b.

Про це повідомляє Science Alert .

Інопланетний світ всього в 69 світлових роках від Землі є одним із найдивовижніших, які ми колись знаходили. Він досягає 20 мас Юпітера, має температуру, яка може швидко розплавити алюміній та має 10 000-річну орбіту навколо двох зірок. Його спустошує постійна бурхлива піщана буря.

Астрономи використовували космічний телескоп Джеймса Вебба, щоб отримати найбільш точні спостереження об'єкта планетарної маси, виявивши хмари силікатних зерен, що циркулюють в атмосфері світу під назвою VHS 1256b.

"Жоден телескоп не ідентифікував стільки характеристик одночасно для однієї мети", - говорить астрофізик Поль Мольєр з Інституту астрономії Макса Планка в Німеччині.

Читайте також:

Церковне свято 5 квітня: цього дня краще ховати гроші. Прикмети та заборони

Київстар пояснив, що може відбуватися з інтернетом у ряду абонентів

Скільки коштуватиме великодній кошик цього року: вартість продуктів багатьох здивує