Як відомо, поява на кухні харчової молі не залежить від того, наскільки чисто на кухні. При цьому вивести цих шкідливих метеликів дуже важко. Однак відвадити міль від усіх круп та інших продуктів допоможе один народний засіб.

Харчова міль? Справжнє випробування - позбутися їх, коли вони вторглися в кухонні шафи. Ще б пак, ці комахи відкладають яйця при приготуванні їжі, особливо в борошні, рисі або макаронах. Причому це може відбуватися дуже швидко: самка метелика може відкласти 200 яєць , з яких вилуплюються личинки лише за кілька днів.

До речі, сама харчова міль нічого не їсть – продукцію знищують нові особини, причому досить швидко.

Щоб позбавитися цих шкідників, перше, що потрібно зробити, - це викинути заражені продукти і вимити шафи.

Крім того, потрібно знати, що харчова міль не переносить певних запахів. Це особливо стосується гвоздики.

Отже, біля пакетів з крупою потрібно залишити кілька мішечків із меленою гвоздикою. Її переваги в тому, що ця спеція дуже запашна, що не подобається харчовій молі. Крім того, до її складу входять сполуки, які є фактично інсектицидами. Наприклад, евгенол.

Прянощі можуть бути як у мішечку з тканини, так і в упаковці, зробленій з паперу. Наявність подібного захисного засобу - гарантія того, що харчова міль досить довго не з'являтиметься в шафці і не "атакуватиме" продукти.

Ефект цього народного лайфхака зберігатиметься як мінімум 3 місяці. Але зазвичай крупи набувають захисту на 6 місяців, тоді як більшість магазинних коштів вистачає трохи більше, ніж на місяць.

Читайте також:

Допоможе дитяча присипка: як усунути скрип старої підлоги у квартирі

Пенсіонерам хочуть видати виплати з нагоди їхнього дня народження

Відразу шість областей: де в Україні починають вимикати батареї. перелік