У церковному календарі 27 березня — День пам'яті преподобного Венедикта, який був почесним римлянином і залишив Рим для життя в невеликому гірському поселенні.

Він жив у печері протягом трьох років, де благословляв людей, залучаючи до себе послідовників. Він викладав їм свою мудрість і вручив кожній із своїх 12 груп учнів свого наставника. У 530 році через заздрість ченців йому довелося переселитися на гору Кассіно, де він заснував монастир Монте-Кассіно. Він склав статут для обителі, який став головним для західного чернецтва, і його орден, бенедиктинці, був знаменитий на весь світ. Святий помер у монастирі 547 року

У давні часи цей день був пов'язаний з обрядами та ритуалами, які супроводжувалися поклонінням божествам та залученням їхньої прихильності. В даний час цей день теж є святом, хоча пов'язаний він уже не стільки з обрядами, скільки з повагою до природи та тварин. Багато людей у ​​цей день відмовляються від м'ясної їжі та приділяють особливу увагу своїм домашнім тваринам.

Окрім того, у цей день існує повір'я про те, що можна заговорити дитячий переляк, використовуючи обряди з водою. Цей обряд вважається ефективним та допомагає дітям подолати страхи та нічні кошмари.

Таким чином, цей день має свою давню історію та є важливим святом для багатьох людей. Важливо пам'ятати, що його основні цінності пов'язані з повагою до природи та тварин, а також з турботою про дітей та їх добробута.

Що заборонено робити 27 березня

  • Краще уникати цього дня зорового контакту з собою через дзеркало - вважається, що це витягує з людини всю її життєву силу, особливо це стосується старих чи тих, хто хворіє.
  • Категорично заборонено колоти дрова, точити ножі, а також брати до рук зброю - це може призвести до сварок та розладу в сім'ї.
  • Потрібно відмовитися від відвідування лісу чи мисливських угідь заради полювання на тварин.

Народні прикмети 27 березня

  • Якщо у цей день буде грім із блискавками - рік буде врожайним та родючим.
  • Якщо на вулиці ви помітите мороз, ця прикмета сигналізує про те, що холод протримається ще тиждень.
  • Сонце ховається у хмарах 27 березня – наступного тижня буде тепло.

Читайте також: