Міністерство реінтеграції тимчасово окупованих територій України оголосило про надання одноразової грошової допомоги до кінця квітня поточного року. Ця допомога призначена для громадян України, які пережили окупацію у своїх регіонах.

Докладніше про це інформує сайт "На Пенсії", посилаючись на заяву міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірини Верещук.

Усі мешканці деокупованих регіонів отримають фінансову допомогу від Міжнародної організації з міграції та Товариства Червоного Хреста України. Йдеться про мешканців звільнених територій Донбасу, Миколаївщини, Харківщини та Херсонщини, які зможуть розраховувати на виплати разової фінансової допомоги.

Міжнародні донори забезпечили повну потребу у фінансовій допомозі, запевнивши, що всі мешканці деокупованих регіонів отримуватимуть допомогу до кінця квітня. Разова фінансова допомога надається у розмірі 1200 гривень від Червоного Хреста та 2200 гривень від Міжнародної організації з міграції для всіх, хто залишився у деокупованих регіонах до моменту їхнього звільнення. Ці виплати будуть надані всім нужденним мешканцям, незалежно від віку чи статі.

Ірина Верещук закликала всіх громадян, які потребують допомоги, звернутися за нею у встановлений термін.

Читайте також: