У Росії триває низка гучних пожеж.

Так, стало відомо, що сьогодні, 23 березня 2023 року, о 13:25 співробітникам МНС надійшов сигнал автоматичної пожежної сигналізації про спалах в одному з цехів на проспекті Жовтня, 79.

Саме там знаходиться Ярославський моторний завод, який виготовляє двигуни для російського ядерного комплексу "Тополя М". Крім того, двигуни від цього заводу застосовують у створенні нових броньованих машин Росії.

На місце займання негайно було відправлено 52 рятувальники, їм на допомогу – 15 одиниць спецтехніки. Коли вогнеборці прибули на місце, то побачили, що із триповерхової адміністративної будівлі заводу вилив густий чорний дим.

З палаючої будівлі пожежниками було врятовано 7 людей, ще 218 людей евакуйовано адміністрацією об'єкта.

"За уточненою інформацією, сталося горіння трансформаторної олії на площі 30 м. кв." – заявили у прес-службі ГУ МНС Росії з Ярославської області.

Однак пізніше прес-служба ЯМЗ заявила, що спалах відбувся в ливарному цеху №6 Ярославського моторного заводу. За словами рятувальників, пожежу було ліквідовано о 14.20 і виробниче обладнання ливарного цеху не постраждало.

Зазначимо, що наразі пожежу локалізовано.

До речі, це вже друга пожежа за день у Ярославлі. Так, о п'ятій ранку там гасили пожежу на фабриці валяного взуття. Як повідомила прес-служба МНС у Ярославській області, горів цех готової продукції. На місці працювали 36 пожежників та 15 одиниць техніки. Вогонь поширився на площі 150 квадратних метрів.

Нагадаємо, що напередодні в Самарі сталася потужна пожежа на третьому поверсі однієї з визначних пам'яток міста - будинку Челишева 1899 будівлі. Площа пожежі становила 1300 квадратних метрів. З будівлі було евакуйовано 60 людей.

Читайте також:

Впав, що аж підлога затремтіла: потужна непритомність у Соловйова в прямому ефірі. Відео

Ось і дочекалися: Путін переказує росіян на юані. Долари та євро вже не приймуть

Не стало зірки культових фільмів "Зоряні війни" та "Гаррі Поттер"