Як правило, новорічні свята завжди відбуваються в галасливій компанії, під дзвін келихів, а також дзвінкий сміх. Але, на жаль, на ранок після Нового року бажає бути кращим. Ще б пак, після свята багато хто страждає на похмілля, тому щоб легко і швидко впоратися з неприємними симптомами, варто знати найефективніші методи, які допоможуть нормалізувати стан організму.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяОтже, хмари над тріщачою головою здатна розігнати звичайну вівсяну кашу з яблучним соусом . При цьому запас енергії, який вона дасть організму, неоціненний.
Для соусу:
- червоні яблука - 500 г, почистити та видалити серцевину;
- цукор - 50 г;
- родзинки - 50 г;
- вода - 150 мл;
- бадьян - 3 зірочки;
- гвоздика - 3 шт;
- кориця - 1 паличка;
- мелена кориця - 1/2 ч. ложки;
- мелений запашний перець - ½ ч. ложки;
- тертий свіжий імбир – 1 ч. ложка;
- вершкове масло - 15 г.
Для каші:
- вівсяні пластівці - 150 г;
- молоко — 400 мл;
- кардамон — 3 стручка.
Спосіб приготування:
Тонко нарізані яблука, цукор, родзинки, воду та спеції потрібно покласти в сотейник, накрити кришкою та готувати 20 хвилин. Далі знімаємо кришку та дерев'яною лопаткою розмішуємо яблука, щоб вони почали розпадатися. Це потрібно робити протягом декількох хвилин, поки суміш не стане більш менш однорідною.
В окремий сотейник викладаємо вівсянку, молоко та кардамон і доводимо до кипіння. Готуємо кілька хвилин, доки вівсянка не стане м'якою. У яблучний соус додаємо вершкове масло|мастило| і перемішуємо. Викладаємо половину соусу в кашу і ретельно розмішуємо. Іншим соусом поливаємо кашу зверху.
Яйця Бурджі - це індійська страва з яєць, присмачена пристойною кількістю спецій, обрушиться на будь-яке похмілля ураганом смаків і точно полегшить стан.
Необхідні продукти:
- вершкове масло - 25 г;
- насіння гірчиці – 1 ч. ложка;
- приправа карри - 1 ч. ложка;
- маленька цибулина – 1 шт., дрібно нарізати;
- тертий корінь імбиру - 1/2 ч. ложки;
- гострий чилі перець - 1/2 шт., тонко нарізати;
- щіпка куркуми;
- мелена зіра - ½ ч. ложки;
- помідор – 1 шт., нарізати дрібним кубиком;
- яйця – 4 шт;
- хліб з олією для подачі.
Як приготувати:
Розтопіть олію в сковороді. Додайте гірчицю, каррі та цибулю. Готуйте пару хвилин, поки цибуля не стане м'якою. Додайте імбир, чилі, куркуму, зіру та помідор. Готуйте кілька хвилин|мінути|, помішуючи.
Зменшіть вогонь, додайте яйця. Помішуйте періодично, щоб яйця почали схоплюватись. Подавайте із хлібом.
Бладі Мері.
Рецептів «Кривавої Мері» у світі, мабуть, стільки ж, скільки людей, котрі п'ють цей коктейль. Деякі навіть додають до нього сирий жовток, але ми вважаємо, що немає нічого кращого за класичну версію цього напою.
Вам знадобиться (на дві порції):
- хороший томатний сік - 500 мл
- горілка - 100 мл
- кетчуп — 1 ст. ложка
- лимонний сік - 1 ч. ложка
- вустерський соус - ½ ст. ложки
- крапля гострого соусу Табаско
- дрібка копченої паприки
- дрібка солі
- свіжомелений чорний перець
- 2 стебла селери для подачі
Як приготувати:
Змішайте всі інгредієнти у великому глеку, щоб кетчуп розчинився. Спробуйте на сіль та спеції, додайте ще, якщо потрібно. Подавайте у великих склянках з льодом та стеблом селери.
Читайте також:
Ідеальна закуска, від якої не буде похмілля: робимо салат із крабових паличок та мандаринів. Рецепт
Ви в нього закохаєтеся: як приготувати найніжніший салат із "Мівіни" та плавленого сирку. Рецепт