У Кемерово сталася пожежа у приватному будинку для літніх людей.

Пожежа спалахнула в ніч проти 24 грудня. Площа загоряння склала 180 квадратних метрів, проте повідомлення про пожежу надійшло до МНС настільки пізно, що рятувальники, які прибули на місце виклику, тут же присвоїли пожежі підвищений ранг складності.

Загалом до гасіння пожежі було залучено понад 80 осіб та 28 одиниць техніки.

У результаті, кількість загиблих під час пожежі в приватному будинку для літніх людей у ​​Кемерово склала 20 осіб, повідомили в МНС Росії.

За словами співробітника швидкої допомоги, загиблі та постраждалі від вогню люди знаходилися якраз на другому поверсі, що обрушився під час пожежі.

Ще шестеро людей, за даними прес-служби Кузбаського центру медицини катастроф, постраждали під час пожежі.

"Усього допомогу надано шести постраждалим, серед яких чотири людини з отруєннями продуктами горіння легкого ступеня, вони визначені на амбулаторне лікування, дві людини з опіками госпіталізовані у важкому стані", - йдеться у повідомленні.

Відомо, що двоповерховий дерев'яний будинок, в якому розташовувався будинок для людей похилого віку в Кемерові, майже повністю знищено. За словами очевидців трагедії, від будівлі залишився кістяк першого поверху з металевим профнастилом, а другий поверх повністю вигорів.

Точна причина займання поки що невідома. В екстрених службах вважають, що причиною займання стала несправність опалювального котла. З іншого боку пожежа могла початися через несправне електроустаткування.

"Розглядається версія несправного електрообігрівача або проводки, вона могла не витримати напруги від такого роду обігрівачів", - кажуть у МНС.

Вже відомо, що власником згорілого будинку для літніх людей є пастор Андрій Смирнов. Декілька років тому він відкрив цей будинок милосердя, але офіційно його не оформив. Літні та бездомні люди за їжу та нічліг працювали у прилеглому магазині, який також належить Смирнову. Там фасували та продавали корм для домашніх та сільськогосподарських тварин та птахів.

СК вже порушив справу за статтею "Заподіяння смерті через необережність двом або більше особам", а прокуратура організувала перевірку. Крім того, порушено також кримінальні справи щодо статей про недбалість та надання послуг, які не відповідають вимогам безпеки.

Читайте також:

На росії прямо в порту горить єдиний авіаносець "Адмірал Кузнєцов". Готується піти за "москвою"

Депутати Держдуми пакують валізи: у елітному селищі Балашиха під москвою масштабна пожежа

москві приготуватися: Пентагон дозволив Україні стріляти по території росії - ЗМІ

москва у вогні та пекельному диму: горить найбільший торговий центр, чути вибухи. Відео