путін і Лукашенко: друзі - не розлий вода?

Не встигли журналісти обговорити всі моменти візиту путіна до Мінська цього тижня, як стало відомо, що самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко вже завтра, 24 грудня, здійснить "візит ввічливості" до росії. Про це сьогодні, 23 грудня, повідомило агентство БелТА.

Так, за інформацією, що є у видання, на запрошення президента росії володимира путіна, Лукашенко має намір відвідати Науково-дослідний випробувальний центр підготовки космонавтів імені Ю. А. Гагаріна. Саме там відбуваються відбір кандидати на політ у космос від Білорусі.

Йтиметься також про подальші перспективи білорусько-російської співпраці у космічній сфері.

Крім того, на початку наступного тижня, 26-27 грудня, Лукашенко візьме участь у неформальній зустрічі глав держав – учасниць СНД, яка відбудеться у Санкт-Петербурзі.

"Лідери країн підіб'ють підсумки 2022 року, що минає, обговорять плани щодо подальшої взаємодії в найбільш актуальних для Співдружності сферах", — пишуть росЗМІ.

Нагадаємо, 19 грудня путін вперше з 2019 року прибув до Мінська. Того ж дня до Білорусі з неанонсованим візитом прибули глава МЗС сергій лавров та міністр оборони сергій шойгу. Пізніше офіційний представник кремля дмитро Пєсков повідомив, що на цих переговорах у обох сторін була можливість обговорити військові питання.

А ось Секретар РНБО Олексій Данилов вважає, що глава кремля літав до Лукашенка, щоб дозволив направити білоруські війська на війну. Ось тільки, схоже, ні Лукашенко, ні білоруський народ не мають великого бажання вмирати в ім'я путіна.

Читайте також:

Цього ще ніхто не робив: як Зеленський одним вчинком зламав путіна та його оточення

Його фільми дивились усі. Під Бахмутом не стало відомого українського режисера

Вуличні бої, пекло та порятунок поранених: "Азов" показав фільм про захист Бахмута. Відео