Українців заздалегідь попередили, що вони не зможуть продати своє житло, яке вони отримають як компенсацію за зруйноване. Так, якщо українець втратив свій рідний будинок через війну, йому можуть компенсувати його новим.

Цю інформацію надали на порталі «today»

Вже відомо, що українці не зможуть продати житло, яке вони куплять або збудують в обмін на те, що було зруйновано через військові дії. Це стосується того житла, яке буде виділено як компенсація або як гроші у вигляді компенсації на нове житло.

Важливо відзначити, що вже у Верховній Раді проголосували за закон №7198 у першому читанні. Є думка, що й у другому читанні за цей законопроект також проголосують.

Цей закон даватиме можливість виділяти компенсацію тим українцям, які втратили свої будинки через путінське вторгнення на територію нашої держави. Якщо цей закон буде прийнято, то українець, який одержав компенсацію, не зможе продати житло, яке йому компенсуватиме держава протягом 5 років. Сюди можна віднести квартири, приватні будинки, будь-які житлові приміщення, садові або дачні будинки.

Важливо підкреслити, що заборона поширюватиметься не лише на ті будинки та квартири, які будуть збудовані одразу, а й на ті, що будуватимуться у майбутньому за рахунок компенсації.

Читайте також:

Кияни можуть отримати компенсацію за генератори Хто може претендувати та як оформити

До сліз: мати збитого українського льотчика відкрила центр для українських воїнів на гроші із компенсації

Пенсіонери матимуть змогу отримувати щомісячну компенсацію. Що для цього потрібно