В інституті вивчення війни (ISW) заявили, що візит президента України Володимира Зеленського до Бахмуту зламав гру Кремля. Так, після того, як наш президент поїхав у найгарячішу точку на фронті роздавати нагороди українським Героям, у Москві могла скластися певна реакція.

Цю інформацію надали на порталі "glavred", посилаючись на аналітиків Інституту вивчення війни.

Лідер України показав усьому світу свою мужність, коли вирушив у справжнє пекло на землі – місто-герой Бахмут. Таким чином Володимир Зеленський буквально висадив у повітря інформаційну операцію Кремля, спрямовану на те, щоб представити російського тирана путіну як учасника в бойових діях на території України.

У звіті Інституту вивчення війни йдеться: «Диктатор активізував зусилля, щоб позбавити себе та міністерство оборони РФ від постійної критики. Церемонія нагородження додатково вказує на бажання Путіна уявити себе учасником війни».

Також експерти ISW нагадали, що Володимир Зеленський 20 грудня особисто вручав нагороди Героям ЗСУ в Бахмуті.

Окрім цього, після того, як росіяни дізналися про візит президента України до Бахмута, у них знатно «підгоріло».

"Крім того, в РФ заявили, що диктатор нагороджує "своїх героїв у Кремлі", а не солдатів, які беруть участь у бойових діях на передовій, а також додали, що він не відвідував окупованих територій", - продовжили американські фахівці.

Читайте також:

"Розбив надії кремля": ЗМІ розповіли, як путін назвав Зеленського, сховавшись від нього

"Буде важка боротьба": Зеленський розповів про звільнення Криму

Масштабний наступ Росії у 2023-му році: Зеленський розповів, що трапилося з путіним