З настанням осені в список кулінарних трендів по праву повертається гарбуз. Як показує практика, це унікальний плід, з якого можна приготувати десятки солоних і солодких страв. Як варіант можна приготувати гарбузову каша з пшона і з додаванням молока.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяОтже, як приготувати цю смачну і ароматну кашу в домашніх умовах?
Інгредієнти гранично прості і доступні: беремо гарбуз (200 г), молоко (250 мл), пшоняна крупа (100 г), сіль і цукор за смаком. При бажанні блюдо можна додати горіхи, сухофрукти або родзинки. Про це пишеп портал Апостроф.
Гарбуз потрібно ретельно помити і очистити від кісточок. Потім необхідно порізати її на маленькі шматочки і відварити до готовності. Як правило, цей процес не займає більше півгодини.
Поки вариться гарбуз, потрібно відварити пшоняну кашу. Для цього крупу потрібно попередньо промити, після чого залити водою в співвідношенні 1:2. Варити потрібно на повільному вогні протягом 25 хвилин. Важливо її постійно помішувати, щоб каша не пригоріла, а її смак не був безповоротно зіпсований.
Тим часом, слід злити воду з каструлі і розім'яти вже готову гарбуз до консистенції пюре. Додайте до нього відварену кашу, а також цукор за смаком і ретельно все перемішайте. На цьому етапі в блюдо додаються додаткові інгредієнти (горіхи, родзинки і т.д.).
Отримана суміш заливається молоком і доводиться до кипіння. Протягом 3 хвилин вона стоїть на повільному вогні і кипить. На цьому процес приготування завершено.
Варто відзначити, що гарбуз містить масу вітамінів і корисних мікроелементів, що дозволяє підтримати здоров'я організму в осінній період.
Раніше "Hyser" писав про те, які продукти краще не їсти, щоб провокувати збої в роботі кишечника.
Також наш портал розповів про те, що лікарі розсектерили спосіб очищення організму від бляшок в домашніх умовах.
Нагадуємо, що фахівці розповіли, яка каша допомагає зберегти красу і молодість, а також допомагає нормалізувати сон.