Експерти в галузі охорони здоров'я не втомлюються повторювати, що саме сніданок є найважливішим прийомом їжі для людини і його організму.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяБільшість дієтологів впевнені, що вівсяна каша є універсальним продуктом для того, щоб вживати її вранці. А ще її можна поєднувати з різними продуктами за смаком і тим самим посилювати користь.
У вівсі міститься велика кількість марганцю, міді, заліза і клітковини.
Медики вже давно довели, що при вживанні вівсяної каші знижується ризик серцево-судинних захворювань, а також рівень холестерину в сироватці крові, включаючи "поганий" холестерин.
Фахівці з Гейдельберзького університету виявили, що вівсяна крупа здатна знижувати рівень цукру в крові. А поліфеноли, які є в її складі мають протизапальні та протипухлинні властивості.
Дієтологи поділилися одним з рецептів приготування вівсянки, який використовують грецькі кухарі. Для цього нам буде потрібно мигдальне або звичайне молоко і йогурт.
Візьміть 30 грамів вівса, 170 мл молока 1,5%, 1 ст. л. натурального йогурту, банан,
корицю, мигдаль.
Доведіть порцію молока до кипіння, всипте в нього вівсянку і варіть поки каша не стане густою. Коли каша буде готова, додайте в неї йогурт, банан, корицю і мигдаль. За бажанням посипте тертим шоколадом.
З вівсянкою також добре поєднуються тахіні, терті яблука, родзинки, арахісове масло і ягоди.
Любителям більш традиційного сніданку дієтологи радять додати в кашу шпинат і яйце-пашот. А ось тим, хто не проти поживитися з ранку горіхами, можна обмежитися тільки ними.
У будь-якому випадку ваша каша буде корисною, адже вона навіть "без нічого" сприятливо впливає на організм. Тому їжте її, як самостійну страву або експериментуйте, додаючи за смаком улюблені продукти - в будь-якому випадку організм скаже вам "спасибі".
Раніше Hyser писав про те, що названі сніданки, які перетворюють старіння на біль.
Також Hyser повідомляв, що зірковий дієтолог забороняє їсти популярний овоч.
Нагадаємо, що в Україні подорожчає надпопулярна крупа.