Вчені назвали кашу, яка забезпечить здоров'я ваших судин і серця. І приготувати її можна дуже смачно.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяФахівці з'ясували, яка каша найбільш благотворно впливає на серце і судини. Як виявилося, це пшоняна каша. Саме її дієтологи рекомендують їсти на сніданок, чергуючи з вівсянкою, яка багатьом вже набридла.
Багато людей помилково вважають, що пшоняну кашу не можна приготувати так, щоб це було не тільки корисно, але і смачно. Ми поділимося з вами незвичайним рецептом приготування пшоняної каші, який оцінять не тільки дорослі, а й діти.
Отже, для смачного і корисного сніданку вам знадобляться такі інгредієнти: 1 склянка пшеничної крупи, 2 склянки води, 1-2 столові ложки меду, 3 столові ложки кедрових горіхів, 1 чайна ложка кориці, ½ чайної ложки солі і вершкове масло за смаком.
Перед приготуванням цієї страви рекомендуємо ретельно промити пшоно і на кілька хвилин залити його окропом. Це прибере гіркоту, яка іноді властива цій крупі. Після цього пшеничну крупу потрібно залити підсоленим окропом, поставити на вогонь і довести до кипіння. Далі вогник слід зменшити, каструлю накрити кришкою і продовжувати варити кашу до повного випаровування води. Після того, як каша зварилася, в неї потрібно додати вершкове масло і мед, після чого все ретельно перемішати. Зверху кашу посипати кедровими горішками і корицею.
Приємного апетиту! Насолоджуйтесь смачним і корисним блюдом.
Відзначимо, що мед, горіхи і кориця також корисні для здоров'я. Так, наприклад, кориця покращує роботу мозку і знижує ймовірність закупорки артерій на 30%. Такі дані отримали вчені з Пенсільванії.
Як повідомлялося раніше, дієтологи дали корисну пораду. Вони розповіли, яку кашу категорично не можна їсти на сніданок і пояснили, чому.
Hyser також писав, що лікарі назвали кашу, яка зміцнює серце і знижує рівень холестерину. Харчуйтеся правильно і будьте здорові!