З віком у багатьох людей спостерігається зниження когнітивних функцій, однак фахівці стверджують, що їх можна уповільнити або навіть припинити, переключившись на більш здорову дієту.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяВчені провели дослідження серед літніх людей і порівняли результати тих, хто вживав близько однієї порції листової зелені щодня, пише "Обозреватель". Їх мозок виявився на 11 років молодше, в раціон яких не входила зелень.
Деменція виникає, коли пошкоджуються нервові клітини мозку. Експерти впевнені в тому, що зберегти пам'ять допоможе саме листова зелень.
Фахівці кажуть, що щорічно кількість випадків виникнення набутої форми недоумства збільшується. Але звести до мінімуму випадки її виникнення можна за допомогою простого способу.
Фахівець з харчування і автор дослідження Марта Клер Морріс впевнена, що зелене листя може допомогти зміцнити здоров'я мозку. Тим більше, що проведений експеримент довів це. В ході його проведення випробовуваних розділили на п'ять груп в залежності від того, як часто вони їли зелені листові овочі, а потім порівняли когнітивні оцінки всіх резидентів.
У учасників експерименту, які їли здорову зелень менше всіх, мислення і пам'ять знижувалися зі швидкістю 0,08 стандартизованих одиниць на рік. Ті ж, хто вживав достатньо зелені, швидкість зниження була на 0,05 стандартизованих одиниць на рік повільніше. Експерт каже, що ця різниця була еквівалентна віку на 11 років молодше.
Нагадаємо, раніше вчені з Канади винайшли спеціальний калькулятор, який в режимі онлайн дозволяє людям старше 55 років зрозуміти, в якому стані знаходиться їх головний мозок і розрахувати ризик розвитку деменції.
Більш того, з його допомогою всі бажаючі можуть дізнатися, як зберегти своє здоров'я і комплексно підійти до вирішення проблем в організмі, а також змінити свій спосіб життя.
Раніше Hyser писав, що лікарі розповіли, яка риба-найкорисніша.
Також Hyser повідомляв, що медики розповіли про корисний ранковий напій.
Нагадаємо, що лікарі розповіли, які продукти небезпечно поєднувати з салом.