Експерти радять до вживання сала ставитися з обережністю.
Сало дуже корисно завдяки безлічі вітамінів у своєму складі, але все одно є певні обмеження щодо його вживання, про які розповіла терапевт Анастасія Голобородько, пише "Жіночий світ".
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
Підписатися
Зокрема, не варто з'їдати більше сала ніж потрібно або поєднувати його з іншими продуктами, оскільки це небезпечно для здоров'я. За словами лікаря, цей продукт абсолютно не поєднується з цукром, а також білим хлібом. Таке поєднання продуктів може привести до проблем з травленням, а ось зловживання салом може закінчитися цукровим діабетом, ожирінням і хворобами серця і судин.
А ось в помірній кількості сало в будь-якому вигляді дуже корисно. До слова, сало можна нагрівати, прожарювати до шкварок, а також піддавати окисленню. При цьому воно не втрачає своїх корисних властивостей.
Варто відзначити, що такими ж необхідними для організму речовинами, котрі є в салі, багаті наступні продукти: козячий сир, риба, м'ясо на кістці і субпродукти. Зокрема, сало зміцнює імунітет і допомагає зберегти фігуру. Також в цьому продукті присутні жирні кислоти, які беруть участь в холестериновому обміні і сприяють виведенню з організму токсинів, захищаючи його від вірусів.
Крім того, жири сала не перевантажують печінку і легко засвоюються, а їх вживання помітно покращує обмін речовин.
Раніше "Hyser" писав про те, що лікарі розповіли, яку кашу не варто їсти жінкам після 40 років, оскільки це може бути небезпечно.
Також наш портал повідомляв, що були названі продукти, які не можна вживати перед вакцинацією.
Нагадуємо, що лікарі назвали сніданок для гормонального балансу.