Українцям розповіли дуже важливу інформацію. Після того, як професійні лікарі зробили пару дослідження, стало ясно, кому категорично не можна їсти болгарський перець.

Про це повідомляє портал «РБК-Україна»

Ні для кого не секрет, що болгарський перець – справжнє джерело цінних речовин. Більшість українців просто обожнюють цей овоч. Його додають в борщ і рагу, фарширують, а також закривають з ним консерви на зиму. Цей овоч дуже багатий на вітаміни. Але є люди, яким його настійно не рекомендується вживати.

Болгарський перець дуже багатий на клітковину, тому, якщо людина хвора виразкою, гастритом або гемороєм, то йому не рекомендується їсти цей овоч, так як він може погіршити ситуацію. Також люди, які страждають гіпотонією, повинні виключити болгарський перець зі свого раціону, тому що він знижує тиск.

Дуже уважними повинні бути алергіки, як як цей овоч може викликати висип і спровокувати труднощі з диханням.

Крім цього, потрібно підкреслити, що є люди, у яких організм просто не переносить цей овоч. Болгарський перець може викликати роздратування в кишечнику і спровокувати запалення.

Важливо підкреслити, що цей диво-овоч – справжній лідер серед інших овочів. Він містить в собі найбільше вітаміну С, який необхідний для організму людини. Якщо ви з'їсте цілий болгарський перець, то він дасть вам норму кальцію на цілий день. Крім цього, в ньому є і вітамін Р, який працює в парі з вітаміном С, щоб захистити судини людини.

Варто згадати і вітаміни групи В і вітамін А. Ці вітаміни здатні підняти настрій людини, а вітамін А може значно поліпшити вашу шкіру і волосся.

Йод, калій, залізо, кремній – це ті речовини, які також містяться в болгарському перці і допоможуть зміцнити ваше здоров'я. Дуже важливий факт в тому, що болгарський перець – низькокалорійний овоч, що допоможе не набирати вам зайву вагу.

Нагадаємо, що українцям розповіли, який овоч не варто їсти щодня.

Як раніше повідомляв портал "Hyser", лікарі розповіли про шкоду кисло-молочних продуктів.