Президент України Володимир Зеленський схвалив рішення РНБО щодо реклами ліків

Не так давно в Раді національної безпеки і оборони прийняли рішення, за яким Кабінету Міністрів протягом трьох років необхідно розробити мораторій на рекламу ліків. Крім того, під заборону потрапить реклама і деяких інших медичних виробів і послуг. Про це йдеться в Указі президента Зеленського, опублікованому на сайті ОП 18 серпня.

Указ президента вступив в дію з дня опублікування. У доповненні до Указу розкриті деталі рішення РНБУ. За ним КМУ зобов'язаний до 1 січня 2024 року повністю заборонити ліки лікарських засобів, медичних виробів і методів профілактики по телебаченню, радіо та в засобах масової інформації. Також під заборону потраплять методи діагностики та методи лікування і реабілітації.

Крім того, постанова зобов'язує уряд забезпечити реальний контроль за відпуском ліків за рецептами. Медикам буде рекомендуватися не призначати пацієнтам велику кількість різних препаратів або лікувальних процедур. Таким чином уряд знизить згубний вплив самолікування на здоров'я українців.

Зазначимо, що не так давно президент України Володимир Зеленський підписав закон, згідно з яким дітям до 14 років заборонено продаж лікарських засобів. Порушникам цього закону загрожує адміністративна відповідальність і штрафи.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що Зеленський висунув Росії гучну вимогу.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Україні продовжили карантин і озвучили список обмежень.

Також "Hyser" писав, що українців попередили щодо тарифів на електроенергію.