Два регіони України не відповідають показникам "зеленої" зони карантину.

У Полтавській та Тернопільській областях зросла динаміка госпіталізації пацієнтів з COVID-19, пише Телеграм-канал "ЧП Україна".

Відповідно до встановлених норм, загальна кількість госпіталізованих пацієнтів з підтвердженим або підозрою на COVID-19 має становити не більше 50%.

У Тернопільській області даний показник становить 76,9% станом на 14 серпня, а 13 серпня досягав 72,2%.

У Полтавській області показник різко зріс до 51,9%. Днем раніше він був 26,4%, а перед цим всього 7%.

Нагадаємо, що 12 серпня повідомлялося про те, що було діагностовано 20 випадків діагностування "Дельта"-ковіда в Житомирській області.

ДУ "Житомирський обласний лабораторний центр" повідомляє, що "Дельта" була виявлена у громадян, які прибули з Туреччини та Російської Федерації.

Також нагадаємо, що в Україні продовжено адаптивний карантин і режим надзвичайної ситуації до 1 жовтня 2021 року. На засіданні уряду 11 серпня прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що незважаючи на продовження карантину, ситуація в країні під контролем, проте присутнє зростання захворюваності.

За словами Шмигаля, лікарні активно готуються до прийому пацієнтів, а також триває вакцинація українців.

За словами Голови Комітету Верховної Ради з питань охорони здоров'я Михайла Радуцького, невакцинованих українців можуть чекати обмеження. Серед інших працівники професій, які працюють з громадськістю. Це транспортники, працівники підприємств громадського харчування та комерційних або комунальних структур і ті співробітники, які безпосередньо контактують з населенням.

Раніше Hyser писав про те, що у ВООЗ розповіли, як захиститися від найнебезпечнішого штаму ковіда "Дельта".

Також Hyser повідомляв, що в Україні заговорили про посилення карантину.

Нагадаємо, що в Україні вводять обов'язковий медогляд, але є велика проблема.