Напевно, кожна людина хоч раз відчувала головний біль і це відчуття заважає повноцінно жити.

Головний біль виникає від перевтоми, при зміні погоди, внаслідок зміни артеріального або внутрішньочерепного тиску, порушення кровопостачання головного мозку. Болить голова при наявності новоутворення в черепній коробці.

Людство давно зробило крок вперед і винайшло безліч препаратів проти болю, але не всі люди вважають за краще втамовувати її за допомогою таблеток, але і вони допомагають не завжди.

Іноді від тривалого прийому анальгетиків і нестероїдних препаратів виникає абузусна головна біль, коли голова болить після прийому таблеток.

Тоді на допомогу приходить точковий масаж, за допомогою якого усувається не тільки головний біль, але поліпшується кровопостачання головного мозку. Також йде стрес і поліпшується сон.

Якщо головна біль не сильна і виникла внаслідок стомлення, можна зробити масаж всієї голови. Усунути головний біль допомагає розтирання мочки вуха протягом однієї хвилини. При натисканні на біологічно активну точку відчувається біль.

Зняти головний біль також допомагають аромати ефірних масел різних рослин. Відмінно позбутися від больових відчуттів допоможе м'ятний чай з медом. Деяким людям допомагає кава.

Якщо біль в голові виникає через перенапруження, допомагає холод. Необхідно загорнути лід в рушник і прикласти до чола і скронів.

Фахівці не радять використовувати лід без рушника, щоб не викликати спазм судин. У таких випадках біль піде, але ненадовго. Через деякий час вона посилиться ще більше.

Раніше Hyser писав про те, що названі літні ягоди, які не можна їсти.

Також Hyser повідомляв, що лікарі розповіли, чому небезпечно пити кефір на ніч.

Нагадавши, який продукт захищає людину від інфаркту.