Американські дослідники розповіли про взаємозв'язок червоного м'яса і ризику розвитку інсульту у людини. Так, за словами медиків, якщо людина вживає багато червоного м'яса і включає його в свій щоденний раціон, вона має великий ризик отримати інсульт.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяПро це повідомляє портал "ahajournals.org"
Вчені продовжують досліджувати різні взаємозв'язки людського здоров'я і продуктів харчування. Вони знайшли вже безліч доказів того, що від того, що вживає людина, буде залежати рівень його здоров'я. Чергове дослідження вони провели і по відношенню до червоного м'яса.
Вчені запросили для дослідження понад 10 тисяч осіб, яких щодня годували бараниною і свининою. В результаті цього експерименту вони з'ясували, що саме свіже м'ясо найбільше викликає інсульт у людини.
За словами вчених, вживання свіжого або обробленого червоного м'яса серйозно підвищує ризик розвитку ішемічного і загального інсульту. Раніше, наприклад, вчені з'ясували, що червоне м'ясо погано відбивається на печінці людини.
Організація охорони здоров'я підкреслила, що існує певний зв'язок між вживанням червоного м'яса і розвитком простати, підшлункової залози і раку.
Багато дослідників наполягають на тому, що потрібно зменшити кількість червоного м'яса і червоних продуктів саме з тієї причини, що може збільшитися ризик передчасної смерті від хвороб серця, діабету або інших страшних захворювань.
Міністерство охорони здоров'я України радить людям обмежити вживання такого виду м'яса. За словами співробітників Міністерства охорони здоров'я, варто включити в свій раціон харчування не більше 500 грам червоного м'яса в тиждень.
Нагадаємо, що медики розповіли, який маринад для шашлику сильно губить організм людини токсинами.
Як раніше повідомляв портал "Hyser", у мережі повідомили, що в Туреччині на пляжах почали продавати кукурудзу.
Також портал "Hyser" писав, що вчені повідомили, що їжа, яку люди вживають, як закуску, може привести до важких захворювань.