Помідори вирощують практично всі українці, але ці рослини вимагають якісного догляду, інакше врожаю ви чекатимете дуже довго. Ще б пак, всі знають, що помідори - культура "довгограюча", адже в природному ритмі від посіву до збору врожаю має пройти 5-7 місяців. Більше того, іноді через холодне або дощове літо вони не встигають дозріти. Саме тому багато дачників радяться між собою, що потрібно зробити, щоб помідори стали червоними ще на грядці.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
Підписатися
Існують кілька простих і зрозумілих способів, як прискорити дозрівання томатів у відкритому ґрунті:
- збільшити кількість світла (сформувати в одне стебло, повернути ближче до сонця);
- збирати помідори бурого кольору та залишати їх у картонних ящиках для дозрівання;
- видаляти мінімум 13 квітконосів, особливо - вгорі пагонів;
- контролювати полив, щоби томати замість зростання (від вологи) віддавали сили формуванню плодів.
Також ви можете вдатися до "дідівським" методам - наприклад, зробити надріз по стовбуру рослини. Вам потрібно гострим ножем прорізати стебло на відстані 15 см від землі. Всередину вставити зубочистку або мідний дріт. Така хитрість убереже томати від фітофтори та прискорить дозрівання плодів.
Шкірка банана - ще один нестандартний спосіб активізувати почервоніння томатів. Вам потрібно покласти шкірку в пакет, потім цей пакет надіти на помідорну кисть і зав'язати так, щоб повітря не надходило. Через 3 дні зняти, а ще через 3 дні здивуватися, як плоди почали червоніти та набухати.
Препарати для прискорення дозрівання томатів
Досвідчені дачники рекомендують обприскувати розчинами та настоями помідори, щоб прискорити їхнє дозрівання. Покладіть 6-7 кущів дорослої кропиви в десятилітрове відро з водою, наполягайте 2-3 дні, а потім обприскуйте рослини. Другий варіант - з використанням йоду. В цьому випадку вам потрібно в 10 л води розчинити 40 крапель йоду, перелити розчин у пульверизатор та обробити томати.
Читайте також:
Відновлення після свят: чотири продукти для здоров'я шлунка
Океан смаку: вишукані салати з крабовими паличками, які варто спробувати
Улюблені ласощі і дорослих, і дітей: як вибрати найсмачніші мандарини