Не знаєте чим порадувати своїх гостей у свято Нового року? Пропонуємо вам приготувати п'яний десерт з виноградом! Це не просто чудова та оригінальна страва, а й справжня традиція в Іспанії та Мексиці, де вважається, що опівночі потрібно встигнути з'їсти 12 виноградинок, щоби щомісяця наступного року був наповнений щастям.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяПро це пише сайт Shuba.
Давайте докладно розглянемо, як приготувати цей "п'яний виноград".
Отже, вам знадобиться:
-
1кг зеленого винограду.
-
750 мл игристого вина Prosecco.
-
120 мл горілки.
-
Половина склянки цукру.
Процес приготування починається з того, що виноград ретельно відокремлюється від гілочок і ретельно миється. Потім створюється особливий "настій" - горілка змішується з Prosecco, і рідиною, що вийшла, заливаються виноградинки. Майбутньому десерту необхідно дати настоятися і для цього поміщаємо його в холодильник на мінімум три години.
Далі виливаємо горілку та Prosecco в інший посуд. Виноград акуратно викладається на друшляк, обсушується серветками. Після цього він переміщається у глибоку миску, де його посипають цукром.
Уважно перемішуємо, щоб кожна виноградинка наситилася цукром. Після цього миска з майбутнім десертом вирушає до холодильника, де виноград повинен настоятися від 3 до 8 годин.
Перед подачею десерту на стіл його слід ще раз потрясти. Виноград повинен бути повністю покритий цукром, і тоді вашим гостям припаде до смаку ця дивовижна страва. Насолоджуйтесь не лише смаком, а й атмосферою чарівного свята!