У тих, хто тільки починає свої кулінарні експерименти, часто є певна невпевненість у приготуванні бобових продуктів, таких як квасоля або горох.

Існує поширена помилка, що для їх приготування потрібно попереднє замочування на цілу добу, багаторазова зміна води і потім не менше півтори години біля плити. Саме через це багато хто з нас уникає включення бобів у свій раціон.

Тим часом досвідченіші кулінари дізналися про таємницю, яку використовували наші бабусі, щоб значно прискорити процес варіння бобів.

Секрет цей у несподіваному інгредієнті — харчової соде. Додавши лише одну чайну ложку цього білого порошку в каструлю об'ємом 4 літри з холодною водою на самому початку приготування, ви зможете домогтися того, щоб горох або квасоля стали приємно м'якими вже через 30-40 хвилин після початку варіння.

Цікавий факт полягає в тому, що сода ніяк не впливає на смак страви, тому можна бути впевненим, що нічого зайвого у страві не з'явиться.

Розвивайте цей кулінарний трюк самі та ділитесь ним зі своїми подругами. Ця порада допоможе вам заощадити не тільки час, а й електрику, роблячи процес приготування бобових страв більш доступним і швидким.