Церемонія прощання відбулася в Кременчуці Полтавської області

Українці вшановують своїх загиблих героїв, тому, у середу, 26 травня, у Кременчуці, розташованому на Полтавщині, відбулася церемонія прощання з Миколою Івановичем Лебідем, військовослужбовець 16-го окремого мотопіхотного батальйону 58-ї окремої мотопіхотної бригади, загиблим 20 лютого поточного року приблизно о 4 годині ранку неподалік від села Водяне, розташованого в Донецькій області. Причиною загибелі стала пожежа в бліндажі. Про це повідомляє офіційна прес-служба Полтавського обласного ТЦК і СП в Facebook.

Повідомляється, що тіло Миколи Лебедя було визволено з-під завалів тільки 22 лютого. Для впізнання особи загиблого довелося використовувати експертизу ДНК, яка тривала протягом трьох місяців.

Військові почесті Лебідю при похованні віддавали курсанти Харківського національного університету Повітряних Сил імені Івана Кожедуба, а також представники територіальних центрів комплектування та соцпідтримки Полтавської області, представники місцевої влади, Міністерства ветеранів та брати по зброї Миколи.

Прощання з Миколою Лебідем. Фото: Facebook

Нагадаємо, 20 лютого в одному з українських бліндажів сталася пожежа, в результаті якої загинуло троє українських солдатів. Одним із загиблих і був Микола Лебідь. Його поховали на Свіштовському кладовищі, на Алеї Слави в Кременчуці.

Прощання з Миколою Лебідем. Фото: Facebook

Нагадаємо, раніше прес-секретар президент Росії Володимира Путіна Дмитро Пєсков заявив, що на майбутній зустрічі між лідерами РФ і України категорично не буде обговорюватися питання приналежності Криму.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що українські морські піхотинці почали займати позиції біля Криму.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент України висловився щодо кількості російських військ на кордоні з Україною.

Також "Hyser" писав, що в Україні з'явиться новий вид військової служби.