Українцям розповіли, де можна непогано заробити влітку

Пандемія коронавірусу і карантинні обмеження негативно позначилися на ринку праці в Україні. Вже скоро почнуться сезонні роботи, які дозволять скоротити число безробітних в країні. Так, українцям розповіли, куди можна влаштуватися влітку і заробити до 50 тисяч гривень. Про це пише портал segodnya.
Згідно з даними за рік карантину понад 1 мільйон українців втратили роботу. З них станом на початок травня 401 тисяча громадян так і не працевлаштувалася. Ця цифра може помітно скоротитися з початком сезонних робіт в Україні.
Вже скоро в Україні почнеться збір врожаю. Аграрії пропонують працевлаштування на досить вигідних умовах. Наприклад, в період підготовки до збору врожаю можна заробляти до 1 тисячі гривень на тиждень, а в сезон збору полуниці заробіток зросте. Тоді розмір заробітної плати залежить від зібраної продукції. Так, за 1 кілограм зібраної полуниці платять в середньому 5 гривень, за день можна заробити 500 гривень. При цьому працевлаштуватися може будь-хто: не залежно від віку або статі.
Багато роботодавців крім грошової винагороди забезпечують працівників харчуванням і навіть облаштовують душові. Експерти радять детально обговорювати всі умови перед початком роботи.
Звичайно, не всім хочеться працювати на землі, тому такі люди можуть знайти та інші вакансії. Так, перед початком літнього сезону великим попитом користуються фахівці у сфері обслуговування: офіціанти, кухарі, бармени. Розмір заробітної плати залежить від професіоналізму і стажу працівника. Такі працівники можуть отримувати як від 15 до 20 тисяч гривень, так і від 30 і навіть до 50 тисяч гривень.