22 травня православні шанують пам'ять Миколая Чудотворця.

З давніх часів існують традиції і заборони на цей день, яких заведено дотримуватися. До слова, пам'ять святого відзначається 2 рази на рік: взимку, 19 грудня - День Святого Миколая, і навесні - 22 травня. Про це пише "дати".

стало відомо, що заборонено робити в свято Миколи Чудотворця, фото: YouTube

З метою шанувати Миколу Угодника в цей день заведено одягатися в новий святковий одяг. Крім того, в день Чудотворця не забороняється працювати по дому, по господарству, в саду і городі, а навпаки заохочується. Краще навести порядок в будинку, оскільки святий не любить безладу.

Також в народі подейкують, що Святий Миколай є покровителем закоханих. У зв'язку з цим, у молодят і тих, хто планує грати весілля прийнято просити захисту і допомоги у святого.

традиції та прикмети на Миколая Чудотворця 22 травня, фото: ХочУ

А ось з того, що не можна робити в це релігійне свято, так це відмовляти комусь у допомозі, в іншому випадку 7 років ваша сім'я буде терпіти злидні і лиха. Також слід роздати борги до цього дня, інакше не буде фінансової удачі весь рік. Крім того, в цей день забороняється брати в руки ножиці і стригтися.

Разом з тим варто сьогодні звернути увагу на погодні умови, оскільки вони можуть служити свого роду підказкою. Так, наприклад, дощ на Миколая до хорошого врожаю. А ранкова роса на Миколая вважається цілющою, тому нею рекомендується вмитися для краси і здоров'я, а ще можна походити по траві босоніж.

Раніше "Hyser" писав про те, що у найбільших містах України пройдуть потужні паради на честь майбутнього свята.

Також наш портал повідомляв, що українців здивувала вишиванка Зеленського, схожа на російську косоворотку.

Нагадуємо, що українцям додали вихідні в червні, тому часу відпочити буде.