Українців попередили про подорожчання громадського транспорту у Львові.

Зокрема, йдеться про підвищення тарифу на проїзд у всіх видах громадського транспорту до 10 грн. Відповідне рішення з цього приводу прийняла Львівська міська рада, пише "UBR.ua".

подорожчав громадський транспорт у Львові, фото: Українська правда

Примітно, що вартість проїзду в електротранспорті може змінюватися в залежності від способу покупки квитка. Так, наприклад, 10 грн доведеться віддати при покупці проїзного документа у водія і 9 грн, якщо його купувати в спеціалізованих точках продажу. Найдешевше буде купувати квиток онлайн, оскільки так він коштуватиме 8,5 грн.

При цьому вартість місячних проїзних в електротранспорті переглядати не будуть: він так і залишиться 160 грн і 80 грн для пільгових категорій. Ззаступник міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства Ірина Маруняк пояснила, що підвищити тариф на проїзд у громадському транспорті вирішили після проведення аналізу роботи транспортних підприємств та громадських обговорень.

Стало відомо, скільки тепер буде обходити проїзд у Львові, фото: Українська правда

За її словами, результат згаданого аналізу показав, що на сьогоднішній день економічно обґрунтований тариф на проїзд в електротранспорті становить 12 гривень 40 копійок, в автомобільному транспорті – 14 гривень 60 копійок, але поки виконавчий комітет розглянув пропозицію, щоб тариф становив тільки 10 гривень.

Представник мерії Львова додала, що це було найоптимальніше рішення для місцевих жителів, з урахуванням їх фінансових можливостей.

Раніше "Hyser" писав про те, що стало відомо, на скільки в Києві подорожчає проїзд.

Також наш портал повідомляв, що в Україні хочуть скасувати пільговий проїзд у громадському транспорті.

Нагадуємо, що українців попередили про колапс з транспортом.