Експерти розповіли про небезпеку для здоров'я магазинного печива.

Більшість видів печива, що зустрічаються на полицях магазинів, не відповідають стандартам якості і можуть бути шкідливими для здоров'я. Для того, щоб вибрати якісний продукт, потрібно звертати увагу на вміст у ньому переробленого масла, маргарину, цукру тощо. Про це пише "Головнокомандувач".

експерт розповіла, чим насправді напихають українців у супермаркетах, фото: YouTube

Експертка з якості харчових продуктів Олена Сидоренко пояснила, що 90% печива, яке реалізується, протипоказано до вживання, тому що там є борошно вищого сорту, величезна кількість цукру і рослинні масла або маргарин, або кондитерський жир, або замінник жиру.

Так, небезпеку для здоров'я можуть становити навіть дієтичні бублики, сушки, в яких часто містяться кондитерські жири, здатні провокувати розвиток серцево-судинних і онкологічних захворювань. Однак на ринку зустрічаються і хороші виробники печива, але навіть вони часом не вказують відсоток рафінованого, переробленого жиру в своєму продукті.


Сидоренко зазначила, що, на жаль, фактично все печиво промислового виробництва має у своєму складі гідрогенізовані жири. Їх зміст не повинен перевищувати 8% у печиві, але мало хто дотримується цієї норми.

Найякісніше печиво - це те, в якому міститься вершкове масло, однак, воно в два-три рази дорожче звичайного. Також в ньому можуть бути присутніми різні види борошна, а якщо в складі цукор не на першому місці або взагалі відсутній, зате додано рослинний компонент, який має солодкий зміст, то на таке печиво дійсно можна звернути увагу.

Раніше "Hyser" писав про те, що українців попередили про випадки ботулізму.

Також наш портал повідомляв, що нові ціни на воду змусять українців пити трав'яні настоянки.

Нагадуємо, що українцям розповіли про можливість дефіциту гречки в країні.