Затирання (затирання, прання) – це давня страва, яка часто споживалася, але в наш час практично забута.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяА виник цей рецепт через те, що раніше не було макаронів, і тим паче дрібної вермішельки. Ось і вигадали щось подібне для варіння молочного супу.
Напівсухе тісто розтирали між пальцями в кипляче молоко або просто в окріп. Частинки тіста виходили різного розміру, в цьому теж приємна особливість затирання - то великий шматочок попадеться, то густа мучка в молоці. Смачно, просто та швидко!
Рецепт "затирки":
- борошно -2,5 склянки (на 200 мл);
- молоко -1,5 літри;
- вода для борошна 50мл. (підливаємо потроху);
- вода – 0,5 літра, додається до молока;
- яйце -1 шт;
- сіль -2 щіпки.
У кипляче молоко відправляємо борошняну крихту. Також всипаємо сіль.
Варимо затируху, періодично помішуючи, приблизно 10 хвилин до готовності.
Для подачі:
- цукор – 1-2 чайні ложки на тарілку;
- олія - пів ч. ложки.
Читайте також:
Збиваємо яйце разом із рисом: як приготувати незвичайну забуту страву. Рецепт
Як засолити найсмачнішу капусту на зиму. Старовинний рецепт
Як приготувати ранкову "Шакшуку": рецепт швидкого сніданку від Євгена Клопотенка