Долма - це як голубці, тільки трошки смачніше, адже її готують з маринованого виноградного листя.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяПродукти:
- рис - 150 г;
- цибуля - 1 шт;
- оливкова олія;
- петрушка;
- м’ята;
- мариноване листя винограду;
- 1 лимон;
- йогурт.
Одну цибулину нарізаємо дрібними кубиками, так, щоб вона по можливості зберегла свій сік.
Розігріваємо в пательні оливкову олію, викладаємо цибулю та обсмажуємо її на повільному вогні, поки вона не почне золотитися.
Тим часом дрібненько ріжемо часник і відправляємо до цибулі смажитись.
Далі необхідно дрібно нарізати петрушку і мяту.
До підсмаженої цибулі додаємо рис, щоб він трохи обсмажився і заливаємо водою для приготування його до стану альденте.
Коли рис виключили - додаємо зелень, яку заздалегідь нарізали і даємо начинці вихолонути.
Якщо виноградне листя занадто жорстке або солоне, його слід попередньо залити його окропом.
Далі акуратно зрізаємо корінці з кожного листочка. Потім кладемо їх на робочу поверхню прожилками вгору. На кожен шматочок необхідно покласти по одній чайній ложці начинки. Акуратно загортаємо долму.
Викладаємо на дно каструлі кілька шарів виноградного листя - можна використовувати занадто великі або рване листя.
Далі як можна щільніше викладаємо рулетики швом вниз (можна викладати в кілька шарів).
Коли вся долма в каструлі, накриваємо її тарілкою і заливаємо бульйоном так, щоб повністю покрити, але не до країв каструлі. Зверху ставимо вантаж, щоб під час кипіння долма не розгорталася.
Ставимо каструлю з долмою на вогонь, доводимо до кипіння і готуємо 1-1,5 години на мінімальному вогні.
Вимикаємо вогонь, знімаємо вантаж і даємо страві настоятися близько 10 хвилин. За цей час бульйон вбереться в долму, і вона стане ще соковитішою і смачнішою.
Читайте також:
Збиваємо яйце разом із рисом: як приготувати незвичайну забуту страву. Рецепт
Як засолити найсмачнішу капусту на зиму. Старовинний рецепт
Як приготувати ранкову "Шакшуку": рецепт швидкого сніданку від Євгена Клопотенка