Продцкти:

  • вода 500 мл;
  • яйце 3 шт;
  • цибуля 1 шт;
  • морква 1 шт;
  • сметана 3 ст.л;
  • часник 2 зубчики;
  • сіль, перець та спеції за смаком

У каструлю влити чисту воду (2 склянки води на 1 склянку гречаної крупи), поставити на вогонь, довести до кипіння, посолити (на 2 склянки води я додаю 0,5 чайної ложки солі). Всипати промиту крупу, перемішати, накрити кришкою та варити близько 15 хвилин на середньому вогні (до готовності гречки). Гречану кашу остудити. Можна використовувати не тільки свіжозварену кашу, але і кашу, що залишилася з вечері або обіду.

Охолоджену гречану кашу пропустити через м'ясорубку або подрібнити за допомогою блендера.

Мокрими руками сформувати з гречаної маси невеликі котлетки, обваляти їх у панірувальних сухарях і викласти на сковороду, розігріту з олією. Олія повинна покривати дно сковороди, але при цьому котлети не повинні плавати.

Окремо потрібно приготувати соус.

Читайте також:

Збиваємо яйце разом із рисом: як приготувати незвичайну забуту страву. Рецепт

Як засолити найсмачнішу капусту на зиму. Старовинний рецепт

Як приготувати ранкову "Шакшуку": рецепт швидкого сніданку від Євгена Клопотенка