Цілі скелети динозаврів дуже рідкісні, саме тому знайдений зразок є величезною цінністю. Він може розповісти важливу інформацію про анатомію динозавра та про те, як він виглядав.

У Канаді вчені знайшли гадрозавра — травоїдного динозавра з качконосим дзьобом. Його довжина сягає 4 метри. За оцінками, він помер близько 76 млн. років тому і мешкав у районі, який зараз відомий як Провінційний парк динозаврів, об'єкт Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Виявлення динозавра з м'якими тканинами, що збереглися, вчені назвали неймовірно рідкісною знахідкою. За їхніми словами, таке трапляється раз у житті.

Браян Дж. Піклз, доцент кафедри екології в Університеті Редінга у Великій Британії, каже, що, швидше за все, велика кількість пісковика та мулу, які покривали ці скам'янілості, стали причиною їхньої доброї безпеки.

«Я думаю, що зразок був закритий досить швидко, інакше він не зберігся б так добре. Там можна побачити деякі з його хребців та сухожилля, а підійшовши ближче — деякі з його лусочок. Темна луската шкіра має текстуру, схожу на баскетбольний м'яч», - заявив він.

Читайте також:

Увійде в історію: генсеком НАТО може стати чиновниця з українським корінням

Директор ЦРУ: Путін зазнав краху, він заплатить дуже високу ціну

"Там усе дуже погано": Арестович розповів про стан Путіна