Технологія безвідходного виробництва на кухні – показник дбайливості господині. Запропонований рецепт биточків на сніданок – чудовий спосіб "утилізації" вчорашньої рисової каші. Загусла наступного дня якраз до потрібної консистенції, вона стане відповідним продуктом для смажених битків.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяДля приготування биточків в першу чергу потрібно зварити в'язку круту кашу з рису, молока, солі і цукру:
- 200 г промитого рису;
- 1 ст.л. сахара;
- 0,5 ч.л. рік;
- 200 мл води;
- 200мл молока.
Варити до готовності на середньому вогні.
Коли каша готова, остудити її до теплого стану.
Повністю охолоджувати не варто, тому що биточки з теплого рису краще ліпитися і не розтріскаються під час обсмажування.
У трохи теплу кашу розбиваємо 3 яйця і розмішуємо масу до однорідності. Найкраще це робити блендером.
Мокрими руками ліпимо кульки. Із запропонованої кількості продуктів має вийти 15 штук.
Обвалюємо їх у панірувальних сухарях і надаємо форму биточків.
Викладаємо готові биточки на розігріту сковорідку, підсмажуємо з одного боку до золотистої скоринки, перевертаємо, накриваємо кришкою і доводимо до готовності.
Викладаємо на паперові рушники, щоб забрати зайвий жир.
До речі, добре смажити биточки на масляній суміші - в сковороду наливаємо олію і відразу ж кладемо вершкове, нагріваємо. Адже якщо смажити лише на рослинному, смак биточків буде не повним, а якщо тільки на вершковому — воно підгорятиме.
Подаються такі биточки зі сметаною, будь-яким варенням чи ягідним киселем.
Читайте також:
Це українською: як приготувати смачний капустняк із пшоном. Рецепт наших бабусь
Як приготувати справжній французький омлет. Невідомий рецепт
Тільки три картоплі, тертка та яйце: як швидко приготувати ситний перекус. Рецепт