Микита Міхалков - один із найревніших російських пропагандистів. Режисер відкрито підтримує вторгнення Росії в Україну і давно заслужив на репутацію найвідданішого путінського прихвостня.

Скандальний російський актор і режисер Микита Міхалков назвав українську мову "катастрофою" для Росії, оскільки саме нею нібито нахабно формулюється ненависть до Росії. Такий коментар Михалкова пролунав на Форумі освітян Підмосков'я.

"Словосполучення, яке ми чуємо в українській транскрипції чи вимові - вони для нас, для світу і для них самих є формулюванням ненависті до Росії. Якщо предмети викладатимуться українською мовою - це катастрофа. Це закладена міна на всю історію", - видав пропагандист. .

Зокрема, Михалков вважає, що викладачам у всіх тимчасово окупованих російськими населених пунктах Донецької та Луганської областей необхідно виправдовувати війну перед дітьми.

Він також переконував усіх присутніх, що вчителі мають доводити школярам: "Росія пішла на безпрецедентний крок, дозволивши називати себе агресором". Кривава та злочинна війна в Україні, на думку Михалкова, дозволила "уникнути великої кількості жертв".

Більше того, Михалков заявив, що нинішні покоління українців нібито виховувалися в ненависті до росіян та всього російського, саме тому "конфлікт" між двома країнами був неминучим ще з 1991 року, після того, як розпався СРСР.

Читайте також:

Готова платити 40 тисяч євро: ЗМІ показали, скільки донька Путіна витрачає на платні побачення

Такого ще не було: Лукашенко запропонував усім роздягнутися та працювати без одягу. Новий лайфхак

У піджаку, краватці та кросівках "Абібас": Кадиров їде до Києва на розбірки із СБУ