Ім'я людини має безпосередній вплив на її долю, а також іноді й на тривалість життя. Вчені з Мічиганського університету зацікавилися цим феноменом і провели дослідження за участі 3 мільйонів людей, щоб з'ясувати, володарі яких імен живуть довше за всіх.

Про це написали в Clutch.

Вчені провели порівняльний аналіз щодо того, яке ім'я носить людина і скільки вона живе. У лідери з довголіття вийшли чотири імені, 2 жіночих і 2 чоловічих, володарі яких стають довгожителями й можуть відсвяткувати 100-річчя.

Ілля

Значення імені - "Мій Бог - Господь". З дитинства Ілля відрізняється легким і веселим характером, що дозволяє вдало будувати відносини з іншими людьми. До того ж Іллі природжені організатори.

Мойсей

Це чоловіче ім'я однаково часто вживається у юдейській, християнській і мусульманській культурах. Походить ім'я від давньоєврейського імені, яке традиційно перекладають як «вийнятий з води» або «той, що пливе». Мойсеї мають пристрасний характер з нотками авантюризму. Такі люди вміють думати раціонально й аналізувати все, що відбувається навколо.

Анна

Значення імені - "сила", "благодать". Анни люблять правду й завжди дотримуються своїх принципів, за що їх поважають у суспільстві. Крім того, завдяки спокійному, але сильному характеру, вони мають успіх у житті.

Марія

Значенння імені - "бажана", "безтурботна". Марій можна описати як таємничих, активних і незалежних осіб, які при цьому мають лагідний характер і несварливу натуру.

Усі наведені імена - біблійні й популярні, тому легко сприймаються іншими. Володарі цих імен легко адаптуються до будь-якого соціуму, що допомагає покращувати якість життя.

Як відомо, екзотичні імена можуть принести в життя людини деякі проблеми, що стане причиною зайвого стресу. Натомість зрозумілі й звичні дадуть можливість легко прижитися будь-де й будь з ким.

Читайте також:

Вже не покатаєшся: в Україні серйозно піднімуть штрафи для автомобілістів

ППО, артилерія та безпілотники: Байден оголосив про рекордну допомогу для України на День Незалежності

Незвичайний рецепт солоного торта з кабачків: захочеться добавки