Ця заготівля помірно гостра за смаком, тому багато її їдять зі шматочком хліба, як овочеву ікру. Виходить смачна та ароматна закуска. Якщо її використовувати для приготування перших і других страв, потрібно додавати в самому кінці приготування.

Вихід приправи – 3/3,5 л

СПИСОК ІНГРЕДІЄНТІВ:

  • 2,5 кг помідорів;
  • 0,5 кг солодкого червоного перцю;
  • 0,5 кг моркви;
  • 0,5 кг цибулі;
  • 0,5 кг кислих яблук;
  • 1 червоний гострий перець;
  • 200 г часнику;
  • 200 г олії;
  • 60 г солі (1,5 ст.л. з гіркою);
  • 120 г сахара (4-5 ст.л.)

Подрібнені овочі викладаємо в сотейник з розігрітою олією і обсмажуємо пару хвилин.

Через м'ясорубку пропускаємо помідори та болгарський перець. Перекладаємо овочеве пюре у сотейник. Продовжуємо готувати на малому вогні під кришкою.

До овочів додаємо пропущені через м'ясорубку яблука та гострий перець.

Читайте також:

Це українською: як приготувати смачний капустняк із пшоном. Рецепт наших бабусь

Як приготувати справжній французький омлет. Невідомий рецепт

Тільки три картоплі, тертка та яйце: як швидко приготувати ситний перекус. Рецепт