Мало хто знає, але в Росії є неофіційний "список заборонених артистів", у якому 37 прізвищ. Зокрема, в ньому є "ДДТ", Земфіра та Noize MC. А ось гурт "Бі-2" не тільки є у списку, а й ризикує бути забороненим у Росії.

Стало відомо, що депутат фракції "Справедлива Росія - За правду" Дмитро Кузнецов направив звернення голові ФСБ Олександру Бортникову з проханням заборонити в'їзд до Росії учасникам групи "Бі-2" Леві Бі-2 та Шурі Бі-2, пишуть РосЗМІ.

Передумови до вигнання артистів утворилися ще 28 квітня в Омську, коли музиканти відмовилися виступати під банером "За президента", завісивши його чорною тканиною.

І справді, на сьогодні ті виконавці, які висловлювалися проти війни або ж мовчали щодо дій Росії в Україні, вважаються ворогами Росії.

Саме "активну антиросійську позицію" інкримінують і групі "Бі-2". Мало того, що музиканти скасували свій концерт в Омську через букву Z на банері, то ще й випустили кліп на пісню з російсько-українським політичним підтекстом.

До речі, Кузнєцов нагадав, що ФСБ раніше вже закривала в'їзд до Росії "артистам, які не мають російського громадянства, при цьому виступають із антиросійськими заявами". Такими ж, вважає депутат, є музиканти "Бі-2", які продовжують гастролювати Росією та "виступають проти російської армії".

Зазначимо, що лідери "Бі-2" є уродженцями Української РСР. При цьому вони справді не мають російського громадянства. Льова Бі-2 – громадянин Ізраїлю, а Шура Бі-2 – громадянин Австралії.

Депутат Кузнєцов також направив листа до Слідчого комітету РФ з проханням перевірити солістів "Бі-2" на "наявність складу злочину, передбаченого статтею 280.3 КК ("Публічні дії, спрямовані на дискредитацію використання Збройних сил РФ")".

Читайте також:

Ані Лорак, яка мовчала про війну в Україні, розкішно розвела росіян на гроші

Українські жінки мало не розірвали старого маразматика, котрий підтримує Лукашенко. Відео

Путін наказав ударити ракетами по Кропивницькому: багато жертв і тяжко поранених. Це терор