У телеграм-каналі Дача.Сад та Місто UA розповіли про популярний метод французьких фермерів. Вони використовують один дуже простий засіб від мух у будинку, який можна виростити самому або купити будь-де. Йдеться про лаванду.

У Франції перед вікнами приватних будинків часто висаджують кущики цієї ароматної рослини. Вона не тільки тішить око своїм гарним цвітінням і зачаровує ароматом, але ще й відлякує від приміщень мух та інших неприємних комах.

Додатково у кожній кімнаті підвішують 1-2 пучки засушеної лаванди. Це чудовий народний засіб від мух. А ще засушена лаванда відлякуватиме міль, яка може оселитися в шафі та пошкодити ваші улюблені речі.

Як позбутися мух у будинку, якщо ви не можете висадити навколо кущики лаванди або підвісити цю рослину в засушеному вигляді? Не проблема. Мухам теж не подобається запах лавандової олії. Купуйте невелику пляшечку в аптеці або в косметичному магазині, а потім розпорошіть трохи в кожній кімнаті. Також можете просочити нею невеликі декоративні подушечки та розкласти у тих приміщеннях, де найчастіше бувають мухи.

Читайте також:

Зеленський пообіцяв Росії розплату за удари по житлових будинках: "Ми битимемо у відповідь"

В Україні вже хочуть зробити Джонсона прем'єр-міністром, давши йому громадянство

Ангел забрав обох. Мати поховала двох синів: обоє воювали за Україну