У гаражному кооперативі автомобілісти виявили цікавий ЗАЗ-966 "Запорожець"

По всьому простору колишнього Радянського Союзу можна знайти величезну кількість старих автомобілів, значна частина з яких допрацьовувалася і тюнінгувалася. Такий екземпляр виявили і в Мінську, столиці Білорусі-там був знайдений незвичайний "Запорожець"чорного кольору. Його фотографії в мережі опублікував Instagram-аккаунт "retronomer_1992".

Так, на знімках зображений класичний автомобіль Українського Виробництва — "Запорожець" ЗАЗ-966, який, однак, при найближчому розгляді, має досить велику кількість відмінностей від стандартної моделі, за рахунок чого виглядає свіжо і неординарно.

Перше, що кидається в очі — колір кузова автомобіля. З якоїсь причини в роки, коли автомобіль ще стояв на конвеєрі, керівництво "комунара" не хотіло, щоб ЗАЗ-966 мав чорний колір в якості заводського, а даремно. Оскільки цей автомобіль, очевидно, пофарбований в чорний вже власником, виглядає досить стильно і цікаво, оскільки чорний колір вдало підкреслює всі лінії кузова.

Другий незвичайний момент полягає в частині кузова, завдяки якій ЗАЗ-966 "Запорожець" отримав прізвисько "Вухатий" — власне, "вуха", які на ділі є повітрозабірниками для повітряного охолодження двигуна, встановленого в задній частині. Власник автомобіля змінив форму повітрозабірників, завдяки чому, а також завдяки чорному кольору, вони, на відміну від оригінальної моделі, абсолютно не виділяються, за рахунок чого кузов став більш обтічний.

Остання зміна-більший і" агресивний " вихлоп. Можливо, автомобіль отримав ще й ряд технічних поліпшень, проте дізнатися цього, не заглядаючи під капот, не вийде.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що у Чернігові виявили унікальну "перемогу" на радянській реєстрації.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Україні почнуть з'являтися маршрутні автобуси турецького виробництва.

Також "Hyser" писав, що у лісі знайшли кумедний кинутий "Запорожець" для молодят.