19 серпня православні та греко-католики святкують свято Преображення Господа Бога. Наші предки відзначали, що зі Спаса "погода перетворюється" і вказує на майбутню осінь. Так, якщо день був сухим, то і осінь буде сухою, мокрий – мокра осінь, а якщо ясний, слід готуватися до суворої зими. А ще кажуть, який день на другий Спас, така і Покрова (14.10).

Судячи з карт синоптиків, погода в Україні 19 серпня буде переважно прохолодною-аж до + 9° вночі. І буде похолодання найближчими днями із заходу і півночі далі по країні, пише УНІАН. Це зумовлено впливом холодного атмосферного фронту та тилової частини циклону над Скандинавією.

Так, згідно з даними Укргідрометцентру, в четвер 19 серпня, стовпчики термометрів опустяться на заході (9-11° вночі і +22-24° вдень) і півночі (+15-17° вночі і до + 25° удень).

А от центр і південь України будуть заливати дощі, місцями зі шквалами і градом. Температура повітря при цьому буде трохи вище, ніж на Заході. Вночі стовпчики термометрів покажуть + 16-20° , а вдень + 27-33° .

Зазначимо, що через те, що у нічний час в центральних і південних областях місцями очікуються значні дощі та навіть зливи, там оголошено I (жовтий) рівень небезпеки.

Що стосується столиці України-Києва, то тут опади синоптики обіцяють тільки вночі, а вдень буде невелика хмарність і температура повітря прогріється вдень до +23°. Вітер північно-західний 7-12 метрів в секунду.

До слова, напередодні потужна злива зі шквальним вітром наробила лиха на Хмельниччині. Стихія не просто повалила зо два десятки дерев, а й знеструмила понад двадцять населених пунктів.

Крім того, зливи з градом накрили також Житомирську та Київську області.

Раніше Hyser писав, що Сочі вдруге за місяць пішов під воду.

Також наш портал повідомляв, що вчені пророкують нові катаклізми в Європі.

Нагадавши, пророцтва Ванги на 2021 рік почали збуватися.