Автомобілістам дали цінні поради щодо безпечного водіння у темний час доби. Ось п'ять основних рекомендацій:

Підготуйте очі.

Не залишайтеся надто довго у яскраво освітлених приміщеннях, перш ніж вирушити на вулицю. Утримайтеся від таких занять, як читання, у погано освітлених місцях. Для покращення нічного зору вживайте цукор із лимоном або драже з вітаміном С.

Чашка міцної кави може підвищити чутливість очей до темряви на третину протягом 1,5 години. Також можуть допомогти деякі фізичні вправи, обтирання обличчя та шиї холодною водою, глибокі вдихи. Якщо ви носите окуляри, прописані лікарем, обов'язково носите їх.

Регулювання фар.

Добре відрегульовані фари повинні висвітлювати дорогу на відповідній відстані. Фари ближнього світла охоплюють відстань 45 метрів, а фари далекого світла – 100 метрів.

Виберіть швидкість, при якій гальмівний шлях буде меншим від цих відстаней. Розгляньте можливість руху зі швидкістю приблизно 50 км/год за ближнього світла фар і трохи більше 90 км/год за далекого світлі.

Знижуйте швидкість у пішохідних зонах.

У зонах із високою ймовірністю присутності пішоходів обмежте швидкість до 40 км/год.

Використовуйте сигнали повороту.

Повідомте свої наміри, увімкнувши сигнали повороту заздалегідь, особливо вночі. Це допомагає інформувати інших водіїв про заплановані вами маневри.

Контролюйте швидкість та відстань.

Регулярно перевіряйте спідометр, оскільки люди часто неточно оцінюють швидкість зустрічних транспортних засобів, особливо вночі. Тримайтеся на безпечній відстані від автомобіля попереду вас.

Додаткова рада.

Ознайомтеся зі своїм маршрутом і дотримуйтесь постійної дистанції до автомобіля попереду вас. Ці методи сприяють безпечнішому водінню у нічний час.

Читайте також:

Максим Галкін не витримав та розповів росіянам про базу під Москвою, де тримають двійників Путіна

Майбутнє вже настало: розроблено шини, які автоматично перемикаються на режим ожеледиці

Яєць вистачить і для себе, і на продаж: чим хитрі господарі підгодовують курок, щоб вони добре мчали