Проведене дослідження, засноване на даних про 330 000 автомобілів від 30 різних марок, випущених з 2000 року, виявило цікаві тенденції в галузі надійності та продуктивності транспортних засобів.

Власники надали інформацію про проблеми, що виникли протягом останнього року, і ці дані були аналізовані у розрізі 20 категорій, що охоплюють силові агрегати, трансмісії, гальмівні системи, підвіску, інтер'єр, мультимедійні системи та інші компоненти.

Дослідження виявило, що електромобілі стикаються з 79% великою кількістю несправностей у порівнянні з бензиновими автомобілями, а гібриди, які можна заряджати, навіть із 146% більше. Проблеми в основному пов'язані з електромоторами, батареями та зарядними пристроями. У свою чергу, звичайні гібриди виявилися на 26% надійнішими, ніж традиційні автомобілі з двигунами внутрішнього згоряння.

Однак при аналізі марок і моделей виявлено, що автомобілі японських виробників виявилися найбільш надійними, з 63 марками зі 100, випереджаючи європейські (46) та американські (39) моделі. За результатами дослідження, седани та хетчбеки отримали більш високий рейтинг (57 зі 100) порівняно з кросоверами (50), мінівенами (45) та пікапами (41).

Топ-3 у рейтингу надійності брендів зайняли японські компанії:

перше місце дісталося Lexus з рейтингом 79, друге місце зайняла Toyota з рейтингом 76. На третьому місці опинився бренд Mini з індексом 71. До десятки найкращих увійшли шість японських марок.

Серед моделей найнадійнішими виявилися рамний позашляховик Toyota 4Runner та седан Camry, займаючи перші чотири позиції у ТОП-10. З іншого боку, гібриди Chrysler Pacifica та Ford F-150, а також компактний кросовер Volkswagen Taos визнані найменш надійними.

Загалом, це дослідження підтверджує, що японські виробники, особливо Toyota, надають найбільш надійні автомобілі, тоді як електромобілі продовжують стикатися з викликами у сфері надійності.

Читайте також: