Україна переживає перебої постачання автогазу, що викликає тенденцію до зниження цін і викликає побоювання з приводу потенційної нестачі палива. Блокування польського кордону особливо торкнулося таких заправних станцій, як UPG, MOTTO, Socar, Avantage та BRSM.

Про це пише «today»

Цікаво, що на заправках "Приват" у багатьох регіонах наголошують на дефіциті автогазу, а в районах, де він ще є, ціни зросли до 39,6 грн. Першопричиною цієї ситуації є перебої у постачанні 30% автогазу, який зазвичай проходить через польський кордон.

"Відповідно, ринок почав "підсихати… Була в мене ілюзія, що пік кризи на ринку зрідженого газу ми вже пройшли. Але як свідчить новий моніторинг ситуації, говорити про це ще зарано. Найбільш масово – у половині областей – зник газ у мережі "Привату", а там, де залишився – 39,6 грн/л", - заявив директор "Консалтингової групи А-95" Сергій Куюн.

Докладаються зусилля з подолання кризи, включаючи обхід польського кордону через Словаччину та Румунію. Незважаючи на те, що вживаються заходи щодо контролю за ситуацією, проблеми зберігаються.

В даний час споживання автогазу знизилося, і деякі люди звертаються до більш дорогого варіанта переходу на бензин.

Читайте також:

З грошима будуть проблеми: хто з українців отримає наступного року занижені пенсії

Спробуйте цю хитрість у наступному році: як виростити великий та соковитий перець за допомогою кропиви.

Названо міста Чехії, в яких українцям почали відмовляти у безплатному житлі. Перевірте цей перелік