Україна внесла зміни до позначення автомобілів, які використовуються для навчання водіїв, замінивши букву «У» на «Н».

Про це пише «today»

27 жовтня 2023 року Кабінет Міністрів України ухвалив Постанову № 1128, якою внесено зміни. Термін «Навчальна машина» було замінено на «Навчальний транспортний засіб», щоб відповідати українській мові, в якій використовується «Навчальний», а не «Учбовий».

До Правил дорожнього руху внесено відповідні зміни. Однак гострої необхідності міняти букву "У" на "Н" на навчальних машинах на даний момент немає.

Ці зміни в Правилах дорожнього руху набудуть чинності через шість місяців після виходу ухвали уряду №1128, тобто у 2024 році.

Міністерство внутрішніх справ здійснило різні реформи для покращення системи навчання та тестування водіїв. До них відносяться:

Проведення теоретичних та практичних іспитів на отримання прав водія тільки в 55 територіальних сервісних центрах МВС, а не в усіх центрах, як це було раніше.

Оснащення практичних випробувальних автомобілів спеціальним записуючим обладнанням для документування рухів як кандидата у водії, так і екзаменатора під час іспиту. Сюди входить відеозапис та аудіозапис.

Встановлення в аудиторіях для проведення теоретичного іспиту чотирьох відеокамер зі звукозаписом для спостереження за приміщенням.

Акцент на підвищенні професіоналізму та ввічливості екзаменаторів.

Екзаменаторам сервісних центрів МВС можуть бути накладені штрафи, якщо вони не зможуть пояснити помилку кандидата у водії, зафіксовану відеокамерою, або якщо вони втрутиться під час іспиту водіння. Штрафи варіюються від 17000 до 34000 гривень.

Ці зміни є частиною зусиль щодо вдосконалення процесу підготовки та тестування водіїв, підвищення безпеки дорожнього руху та зниження корупції у системі ліцензування.

Читайте також:

Допоможуть три ложки кави: що потрібно зробити, щоб волосся перестало випадати

Його доведеться просто вилити: скільки можна зберігати бензин у пластиковій каністрі

Руслану Писанку перезахоронюватимуть: з чим це пов'язано і де знаходитиметься могила