В Україні спостерігається сплеск активності шахраїв, які пропонують «продати» паливо за, начебто, заниженими цінами. Сергій Куюн, директор консалтингової групи А95, звернув увагу на цю проблему на своїй сторінці у соціальній мережі.

Про це повідомляє «uamotors»

Останнім часом у соціальних мережах з'явилися численні оголошення про продаж талонів на паливо за цінами значно нижчими від ринкових.

Ці «продавці» пропонують паливо у різних обсягах, починаючи від 60 літрів, що становить близько 3000 гривень.

Сергій Куюн зазначив, що це чергова схема, яку використовують шахраї для здирництва грошей у водіїв. Він особисто спробував розмістити замовлення, але виявив, що його запит про дійсність купонів зайшов у глухий кут.

«Особисто спробував замовити, але наш люб'язний діалог обірвався на моєму питанні, як можна переконатися насправді талонів? Продзвонив кілька великих мереж, їхні служби безпеки кажуть, що всі випадки продажу талонів, які траплялися останнім часом – шахрайство. Будьте пильні!», – повідомив він.

Зв'язавшись із великими паливними мережами, він дізнався, що недавні продажі купонів були шахрайством.

Вкрай важливо, щоб люди зберігали пильність та обережність при зустрічі з такими пропозиціями. Якщо щось здається надто добрим, щоб бути правдою, можливо, це шахрайство.

Ціни на паливо на АЗС вже високі, і експерти попереджають, що вони можуть зрости ще більше, потенційно досягаючи найближчим часом 60 грн за літр.

Тому споживачам важливо побоюватися будь-яких пропозицій, які здаються надто хорошими, щоб бути правдою, і перевіряти законність таких угод перед здійсненням будь-яких покупок.

Читайте також:

Юрій Романенко розповів, чому підсумки парламентських виборів у Польщі хороші для України

Допоможе звичайне яблуко: що потрібно зробити, щоб картопля не виростала всю зиму і не гнила

Церковне свято 23 жовтня: будьте дуже обережні цього дня