Дослідження Ford показали, що мокре листя на дорозі може бути настільки ж небезпечне, як і їзда по засніжених поверхнях, оскільки коефіцієнт ковзання на мокрому листі аналогічний коефіцієнту ковзання на снігу.

Європейські інженери компанії провели це дослідження, використовуючи дані, отримані під час випробувань на керування снігом у Скандинавії, та збираючи інформацію про вкриті листям дороги на випробувальному полігоні в Бельгії. За допомогою спеціалізованого приладу вони виміряли коефіцієнт ковзання поверхні на покритій листям трасі, який у ряді випадків досягав значень, типових для засніжених поверхонь (0,3-0,4 мкм). Ford радить водіям виявляти обережність і знижувати швидкість при русі дорогами, вкритими мокрим листям, так само, як вони це роблять на засніжених дорогах.

Едді Кастіл, інженер-розробник Ford Europe, підкреслив важливість цього дослідження, підкресливши, що, хоча багато людей розуміють необхідність більш обережного водіння в засніжених умовах, лише небагато хто усвідомлює потенційну небезпеку водіння дорогами, вкритими листям. Отже, водіям дуже важливо серйозно ставитися до мокрого листя і відповідним чином коригувати свою поведінку при керуванні автомобілем, щоб забезпечити безпеку дорожнього руху.

Читайте також:

Це був носій ракет "Калібр": у Севастополі загадково вибухнув корабель, який погрожував Україні

Як насправді мали виглядати відомі машини радянських часів: у мережі показали прототипи

Зігріє у будь-які холоди: рецепт домашнього медового лікеру. Робиться дуже просто